Enocent - Easysteppers!|Hét simpele alternatief voor een traplift/verbouwing:
traplift,tussentreden,blokken op de trap

Easysteppers©

Stevige tussentreden voor uw eigen trap waardoor u met halve treden, veilig de trap op en af kunt lopen. U heeft minder kracht nodig en uw gewrichten worden minder belast.

 

Vitaler langer thuis wonen met blokken op de trap!

De Easysteppers geven u weer de vrijheid om op eigen kracht veilig door uw hele huis te bewegen en weer dingen te doen die u altijd al deed. De Easysteppers maken uw huis voor u levensloop bestendig!

 

Remt de verouderingsprocessen!

De Easysteppers bieden de mogelijkheid dat u, ondanks uw beperkingen, kunt blijven traplopen. U remt zo de onvermijdelijke verouderingsprocessen in uw: spieren, kraakbeen en botten(artrose, osteoporose). Op deze wijze blijft u dagelijks aan uw kracht, uithoudingsvermogen en balans werken en voorkomt u daarmee dat u te kwetsbaar wordt om in uw eigen woning te blijven wonen. Easysteppers zijn geschikt voor mensen die nog niet "te kwetsbaar" zijn door: ziekte, pijn, medicijnen of leefstijl(zitten). Mensen voor wie bewegingsvrijheid, zelfstandigheid en vitaliteit belangrijk is en dat ook willen behouden! U bent het waard! Toch?

Met Easysteppers kunt u op eigen kracht weer van de hele woning gebruik maken en vitaler langer thuis blijven wonen!Ga voor meer informatie naar de nieuwe website www.easysteppers.nl.

Voor wie? Traplift of Easysteppers?

Uw leefstijl wordt bepaald door uw goede en slechte gedragingen en woonten worden goed gevonden door uw omgevingscultuur(sociaal-, bedrijfs-, politieke- vrijheid). Denk hierbij aan eten, drinken, roken en bewegen. Alleen uzelf kan kiezen voor gezondheid. Gezondheid behoudt je door slechte gewoonten te substitueren met goede gewoonten en soms afwijken wat in uw cultuur gebruikelijk is.
Mensen met een actieve levensstijl (weekritme) blijven gezond en vitaal. Dit is wederkerig. De gezondheid en vitaliteit maken het mogelijk dat je een actieve levensstijl op nahoudt. Je vitaliteit geeft je extra energie om actief te blijven. Je levensstijl(weekritme) zorgt voor een reflex, dat je adrenaline een half uur van te voren al begint te voelen bijv. wandelen, wanneer je wekelijks activiteit hebt. Wanneer je stopt met de activiteiten dan is na 2 maanden de reflex (met adrenaline impuls) weg en moet weer opnieuw aangeleerd worden in de levensstijl. Pijn bij bijv. artrose zorgt ervoor dat dus lust om te bewegen en trap te lopen snel overgaat. Er zijn 1,9 miljoen (vitale) mensen met reuma. De 1,1 miljoen mensen met artrose, zijn vaak nog vitaal en niet noodzakelijkerwijs in de terminale levensfase, maar worden dagelijks geconfronteerd chronische pijn. Deze chronische pijn is daardoor slopend voor de gezondheid, vitaliteit, spierkracht en ook uw actieve leefstijl. Het afleren van activiteiten(leefstijl) is sneller gebeurd, dan het weer moeizaam aanleren/opstarten van een actievere leefstijl. De (bijna) onherstelbare gevolgen zijn er al na 2 maanden. "Zitten is het nieuwe roken!" Veroudering is het verlies van de actieve leefstijl die het lichaam gezond houdt. Conclusie is daarom zo snel mogelijk de pijn weg te werken, evt. met blokken op de trap, opdat u de actieve leefstijl blijft behouden, de verouderingsprocessen blijft remmen en kunt op eigen kracht blijven bewegen! Lees ook: Fitte mensen overleven vaker een operatie.
Kijk in de onderstaande tabel keuze traplift of Easysteppers het beste bij u past!

Voorbeelden van problemen, aandoeningen en beperkingen waarbij de Easysteppers een uitkomst (kunnen) zijn:

traplift, tussentreden

- zij die "nog niet toe zijn aan een traplift";
- zij die zich "aan de leuning omhoog trekken";
- zij die telkens "voetje bijzetten";
- zij die "zittend de trap afgaan";
- ouderdom;
- reuma, (poly-)artrose, fibromyalgie;
- heup- en knie protheses, rug of andere orthopedische operaties;
- letselschade;
- arthrodese enkel;
- osteochondritis dissecans(OCD) en Chrondropathie (=kraakbeenletsel);
- bekkeninstabiliteit ;
- hypermobiliteit in gewrichten (EDS/HMS);
- verminderd uithoudingsvermogen (COPD, hartfalen);
- (morbide)obesitas;
- lymfoedeem;
- rugklachten;
- spierziekten; bijv.: spierdystrophy, ziekte van Duchenne, Bethlem, PPS;
- osteoporose;
- achondroplasie (dwerggroei);
- CVA, cerebrale parese (NAH);
- MS;
- hernia;
- klompvoet;
- etc.

nominatie, zorginnovatie
Nominatie voor de nationale zorginnovatie:

De Easysteppers zijn genomineerd voor de nationale zorginnovatieprijs !:

Met de Easysteppers zijn we genomineerd voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2017! Uit 109 inzendingen is deze innovatie verkozen tot de top 10.

U vindt een overzicht van de genomineerde innovaties voor 2017.

Er is ook spontaan een leuk liedje gemaakt over de Easysteppers op dit Health Valley Event door Cabaret Mier
 

traplift, easysteppers tussentreden,

Modellen en prijzen

Er zijn meer dan 36 verschillende trappen in Nederland. Omdat zowel elk probleem, aandoening of beperking als trap anders is worden de Easysteppers op maat gemaakt en geleverd. Het uiteindelijke model is van vele (individuele) factoren afhankelijk. Met het brede scala aan opties voor kleur, vorm en afwerking is het mogelijk aan uw specifieke wensen te voldoen en ze passend te maken voor elke mogelijke trap (ook voor uw buitentrap!).

Onze meubelmakers maken de Easysteppers van A/A kwaliteit FSC Milieukeur barstvrij, gelamelleerd hout. Daarna worden ze meerdere keren geschuurd en gelakt om een fraaie, hoogwaardige en ambachtelijke meubelkwaliteit te verkrijgen. Ze voelen dan ook glad en zacht aan en met veilige rondingen zoals bij een kunstwerk. (zie de afbeelding hiernaast)
Wij werken niet samen met woonaanpassingbedrijven of klusbedrijven! Wij verrichten altijd zelf de installatie, omdat wij de hoogste kwaliteit willen leveren die u verdient.
Omdat de Easysteppers op maat worden gemaakt is de prijs afhankelijk van de complexiteit van uw trap. Voor meer informatie en actuele prijzen kunt u het beste contact opnemen.
Indien u een WMO aanvraag overweegt, schakel dan altijd een ergotherapeut in voor advies en hulp bij uw aanvraag. De Ergotherapeut heeft vaak ervaring met het aanvragen van hulpmiddelen. U heeft in uw basispakket van uw zorgverzekeraar recht op 10 uur ergotherapie! lees vraag 12 op de veel gestelde vragen     
traplift,tussentreden,blokken op de trap

levering, uitproberen en overige vragen

Omdat de Easysteppers maatwerk zijn wordt er eerst samen met u een individueel passend ontwerp gemaakt. Uw veiligheid en wensen staan hierbij centraal. Na de ambachtelijke productie worden de Easysteppers geleverd en vakkundig bij u thuis op de trap gemonteerd. Ook ontvangt u van ons een loopinstructie: "veilig traplopen" en daar waar nodig aanvullende service waarbij sterk wordt gelet op uw comfort en veiligheid.

Voor uitproberen en vragen kunt u altijd contact opnemen of de FAQ-pagina met veel gestelde vragen raadplegen.